Yoga Nidra - De kunst van het ontspannen

Yoga Nidra is een weldadige techniek om diep te ontspannen, fysiek, mentaal en emotioneel. Yoga nidra betekent yoga-slaap, slapen met een spoor van bewustzijn. Door de instructies kom je in een meditatieve staat tussen slaap en waak in, waarin het onderbewuste vrij de ruimte krijgt om intu├»tie te laten

spreken, het lichaam te helen, en gebeurtenissen te verwerken. Deze yogavorm heeft zich in India bewezen in het overwinnen van slapeloosheid en stress en helpt gelijkmoediger om te gaan met emoties als angst, woede, verdriet en somberheid. Yoga nidra is beslist een techniek om kennis mee te maken.
 
Hoe werkt Yoga nidra?
Heel eenvoudig. Je ligt ontspannen op de grond en dekt je lichaam af met een deken of doek. Er vindt geen fysieke beweging plaats. Je hoeft niets anders te doen dan te luisteren naar de instructies van de docent die het bewustzijn tot rust brengt met woorden en beelden. Het is de uitdaging om gedurende Yoga nidra niet in slaap te vallen. Mocht je wel in slaap vallen, dan is dat niet erg; onbewust registreer je de instructies toch en kom je in een diepe ontspanning. De gehele oefening duurt circa 45 minuten.

Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven over yoga en yoga nidra, maken we het lichaam los en vrij met wat lichte beweegoefeningen en onderga je een volledige yoga nidra sessie.

Wil je meer informatie over yoga? Kijk eens op www.satyam-yoga.nl

 


Praktische informatie

Yoga Nidra | De kunst van het ontspannen 

Datum:         Zondagochtend, voor data zie agenda

Tijd:              10.00 - 12.00 uur

Locatie:        Yogica, Brinkgreverweg 13, Deventer

Kosten:         € vrije gift

Trainer:        Maike van Aartsen

Aanmelden

 

No upcoming event for this category